| Kontakta oss nu

| Kontakta oss nu

| Kontakta oss nu

Vanliga frågor

Vid fler frågor eller funderingar får ni gärna ringa oss!

Vanliga frågor

Vid fler frågor eller funderingar får ni gärna ringa oss!

Varför behöver jag takvård?

För att bevara takets funktion och utseende är det viktigt att ta hand om det genom takvård och takbehandlingar. Genom vår effektiva behandling kan vi skydda taket och husets struktur och värde från påväxt och beläggningar som alger, mögel och lav. I vårt nordiska klimat slits hustaken mycket på grund av vind och nederbörd, så det är viktigt att underhålla taket ordentligt. Om du inte behandlar ett tak som har angripits av mossa, lav eller alger kan det leda till kostsamma takbyten i framtiden. Aquafix hjälper dig förlänga takets livslängd och säkrar husets skick samtidigt som vi minskar dina kostnader på lång sikt.

En takrengöring kan även ge ditt gamla tak ett nytt liv och förbättra ditt hems utseende utan att behöva byta ut taket. Detta är särskilt viktigt om du planerar att sälja ditt hus, eftersom det kan påverka potentiella köpares beslut och därmed öka värdet på ditt hem. Ett smutsigt tak med fläckar av mossa eller andra orenheter kan förstöra utseendet på ett vackert hem. Därför väljer många att tvätta sina tak regelbundet för att behålla dess rena och välvårdade utseende.

Varför softwash?

Vi använder softwash-metoden (mjuktvätt) vid takrengöring eftersom den är skonsammare mot takets yta och minskar risken för skador på takbeläggningen. Dessutom eliminerar vi också risken för att vatten tränger sig in i takstommen, vilket annars kan vara en vanlig risk vid högtryckstvätt.

Softwash-metoden vid takrengöring har även en längre effekt än högtryckstvätt eftersom den dödar alger och mögel på djupet, vilket förhindrar framtida tillväxt.

Vad kostar det?

Taktvätt på en villa varierar allt från 3000-7000 kr inkl. moms efter rotavdrag.Vi tillhandahåller offert för större tak och bostadsrättsföreningar. Om du vill ha en exakt prisuppgift är du välkommen att ringa oss eller skicka in en offertförfrågan.

Hur lång tid tar arbetet?

Tidsåtgången för arbetet varierar beroende på takets area, taklutning och grad av påväxt. Vanligtvis tar arbetet mellan 2-6 timmar, men för större takområden kan det ta längre tid.

Behöver jag vara hemma?

Nej, du behöver inte vara hemma vid tvätt tillfället. Vi kan utföra arbete utan att du som kund behöver vara hemma.

Miljöpåverkan

Vi applicerar vår lösning på taket med stor omsorg för att undvika att släppa ut biocider i natur eller dagvatten.

Vår lösning

För att avlägsna påväxt och skräp från taket används mekaniska verktyg såsom borste eller lövblås. Därefter appliceras ett lämpligt bekämpningsmedel som är speciellt utformat för att behandla påväxt på taket. Påväxten avdödas av medlet och lossnar sedan naturligt kort efter applicering.

När kan jag se slutliga resultatet?

Tiden det tar att se resultatet av softwash-behandlingen varierar beroende på takets skick, graden av smuts och påväxt. Du kommer att se en betydande skillnad efter behandlingen, men det slutliga resultatet kan ta ett par veckor att visa sig efter väder och regn gjort sitt jobb.

Om jag inte är nöjd?

Vi bokar in ett kostnadsfritt återbesök om du märker att behandlingen inte bitit på hela taket.

Rotavdrag

Har du som kund möjlighet till rot-avdrag kommer vi justera avdraget på fakturan.

© 2023 Aquafix- All Rights Reserved